torsdag den 14. juni 2012

En norsk fortøjning og en løs forbindelse

Så blev det torsdag og weekenden er nu blot én arbejdsdag væk, og med weekenden kommer årets første og måske sidste hyttetur. Vi snakker tøsetur til Laksebunden - en fjord bagved Grønnedal -dejligt sted.

Turen startede så småt i dag, da vi fik sejlet lidt grej over til hytten. Vi snakker brænde, minigril og vin - vigtigt grej når vi snakker overlevelse i den grønlandske fauna.
Turen derud gik fint til trods for lidt bevægelse i søen. Jan og Kim lærte mig lige en fiks lille fortøjning, hvorved man kan hive båden ind og ud, så den ikke ligger og kurer op ad klipperne - en såkaldt norsk fortøjning. Så kan man skrive det på CV'et! Vi var som nævnt sejlet til hytten for at aflevere grej, men der ligger nu også en anden tanke bag. I tirsdags holdte vi et såkaldt pre-camping (et møde, hvorpå man planlægger turen og uddelligere arbejdsopgaver), her blev aftalt at hver person skulle stå for en overraskelse. Bum bum, jeg kan derfor endnu ikke afslører hvad, jeg skulle ved hytten her torsdag, men jeg lover at lægge billeder op. Det er stort!!!!
Hvorom alting er.. Efter at have afleveret grej etc. og Kim havde forsøgt sig med lidt fiskeri, gik turen hjemad mod Grønnedal igen, men ak. Kvinder og svin bør ikke forefindes ombord på Forsvarets fartøjer - halvvejs hjemme stoppede motoren pludselig og begyndte i stedet at alarmere om fejl, som vi ikke helt kunne gennemskue, hvad var. Og efter flere forsøg så det ud til vi måtte ro hjem - SUPER. Heldigvis fik de to gamle gang i motoren igen, den lød ikke glad for livet, og det gik heller ikke særlig stærkt, men den fik os hjem i god behold og uden at vi måtte fatte årerne.

Den rigtige hytteture er dog først planlagt til at begynde i morgen, fredag kl. 16.00, hvor vi mødes på havnen med diverse grej. Dette bliver så sejlet derud, mens nogle af os vandre derud - det tager en times tid og hvis vejret er dejligt.. Ja, så er det jo bare lækkert.
Søndag formiddag hentes vi af nogle af drengene fra Dalen, jeg har overvejet at gå hjem, men lad os nu se. Det vigtige er bare, at jeg er hjemme og klar kl. 17.45 da kampen mellem Danmark og Tyskland spilles + der serveres ½ ørn med sveller på Nokken - til jer der ikke er inde i sproget, så er det ½ grilkylling med fritter.

Så er der gjort klar til en norsk fortøjning.

Vores skipper, Jan tømrer, forsøger at finde et sted at lægge til.

Den fine røde hytte, som snart indtages af 5 tøser på tur.

Stemningsbillede. Læg mærke tiltoppen af motoren mangler.
Det skyldes en lille fejl, som nær havde gjort, vi måtte ro hjem!

Et udsnit af vores lysthavn - så at sige.

2 kommentarer: